! Z důvodu nedostatku droždí na trhnu nebude tento týden naše pečivo ! Otevírací doba kamenné prodejny po dobu karantény PO-PÁ 10:00- 17:00 ! Objednávky po 17h budou připraveny následující den ! ! Pražský rámen po dobu karantény mimo provoz !

Jehněčí kýta - Nový Zéland

Novinka Tip
Neohodnoceno
569 Kč 569 Kč / 1 kg
Vyprodáno

Skladujte při teplotě 0-4°C

Detailní informace

Detailní popis produktu

Detailní popis produktu

Čerstvá jehněčí kýta Nový Zéland. Jehněčí maso je téměř bez tuku, voní a má vysoký obsah bílkovin, vápníku, fosforu, železa, vitamínu B2 a dalších látek. Jedná se o výsekové maso určené k tepelné přípravě. Produkt je vakuově zabalen.

Jehněčí maso z Nového Zélandu pochází z mladých ovcí ve věku do šesti měsíců. Vyrostlo díky mateřskému mléku a čerstvé pastvě. Je vhodné zejména pro nízkotučnou stravu, jako kvalitní příjem bílkovin pro sportovce a také jako výživa dětí a novorozeňat. Zároveň se hodí pro bezlepkovou dietu.

Upozornění

Vakuovaná masa je potřeba po otevření nechat 2 – 4 minuty vydechnout. Mohou být zprvu cítit jako zkažené mléko. Masa nejsou zkažená a zápach po několika minutách zmizí. Způsobuje ho kyselina mléčná, která byla přidána při vakuování, aby chránila déle zrající masa. Správně vyzrálé maso má snažší přípravu a větší kvalitu. Délka zrání závisí na okolnostech, zejména na teplotě prostředí. U hovězího masa může proces trvat i několik týdnů, u vepřového většinou 5 – 7 dní.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jehněčí
Hmotnost: 1 kg