! Z důvodu nedostatku droždí na trhnu nebude tento týden naše pečivo ! Otevírací doba kamenné prodejny po dobu karantény PO-PÁ 10:00- 17:00 ! Objednávky po 17h budou připraveny následující den ! ! Pražský rámen po dobu karantény mimo provoz !

Mořský vlk

Neohodnoceno
180 Kč 600 Kč / 1 kg
Vyprodáno

Skladujte při teplotě 0-5 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čerstvá dravá mořská ryba prémiové kvality lovená ve středozemním moři. Jeho bílé, velmi jemné a aromatické maso obsahuje jen velmi malé množství kostí

Mořský vlk, vlastním názvem morčák evropský, žije ve vodách východního Atlantiku. Je řozšířen od serverního Norska až po Maroko a dále na Kapverdské ostrovy a do Senegalu. Znám je i ze Středozemního a Černého moře. 

Použití

Vhodný pro smažení, pečení nebo grilování.

Tip! Vyzkoušejte tento chutný recept na Filety z mořského vlka s citronovou omáčkou:

Filety opláchneme pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme. Stranu s kůží důkladně osolíme a opepříme. Filety zprudka opečeme dozlatova v rozpálené pánvi na troše olivového oleje. Nejdříve opečeme na straně s kůží, pak i z druhé strany. Před koncem opékání přidáme do pánve (ne na ryby) 2 lžíce třtinového cukru, který necháme rozpustit. Přidáme šťávu ze 2 citronů, povaříme a kroužením pánve filety obalíme v připravené omáčce. Podáváme s vařenými bramborami. Dobrou chuť!

Skladování

Skladujte při teplotě 0–2 °C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ryby a mořské plody
Hmotnost: 0.3 kg