! Z důvodu nedostatku droždí na trhnu nebude tento týden naše pečivo ! Otevírací doba kamenné prodejny po dobu karantény PO-PÁ 10:00- 17:00 ! Objednávky po 17h budou připraveny následující den ! ! Pražský rámen po dobu karantény mimo provoz !

Pražma klálovská

Neohodnoceno
180 Kč 600 Kč / 1 kg
Vyprodáno

Skladujte při teplotě 0-5 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Maso pražmy má velmi jemnou chuť. Nemá téměř žádné kosti a jeho příprava je opravdu jednoduchou záležitostí.

Pražma královská je ostnoploutvá ryba žijící ve Středozemním moři a ve východní části Atlantiku od jižní Anglie po Kanárské ostrovy. 

Použití

Pražma se hodí hlavně ke grilování, smažení nebo pečení v krustě.

Tip! Vyzkoušejte tento recept na pečenou pražmu s česnekem a citronem:

Důkladně očištěné, vyprané, vykuchané a šupin zbavené ryby osolíme uvnitř břišní dutiny a do každé vložíme 2 snítky tymiánu. Ryby potřeme na povrchu šťávou z citronu, obložíme česnekem nakrájeným na plátky a narovnáme je do pekáčku vytřeného olejem. Pražmy pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Podáváme ideálně s bramborovou kaší.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–2 °C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ryby a mořské plody
Hmotnost: 0.3 kg